De beste zwangerschapsboeken voor mannen

De 7 zwangerschapsboeken die elke man gelezen MOET hebben!

De 7 zwangerschapsboeken die elke man gelezen MOET hebben!

Zwangerschapsboeken voor mannen is een categorie boeken die de laatste jaren steeds groter en belangrijker wordt. Hoe fijn is het om als man je te verdiepen in de zwangerschap die je vrouw, vriendin of misschien wel de draagmoeder doorgaat. Iedere man die al kinderen heeft, zal het ongetwijfeld hebben meegemaakt; een vrouw wordt zwanger en de hormonen beginnen alle kanten op de vliegen. Natuurlijk heeft niet elke vrouw last van zulke "moodswings", maar het is heel prettig om te weten hoe je hiermee om gaat. 

Uiteraard gaat de zwangerschap VEEL verder dan enkel de hormonen en hoe hiermee om te gaan, hoe ondersteun je je zwangere zielsverwant tijdens de leuke en minder leuke momenten? Hoe kun je jezelf voorbereiden op de geboorte van je kleine? Gelukkig zijn hier honderden of misschien wel duizenden boeken over geschreven die je in deze situatie precies kunnen vertellen hoe je het jezelf, je geliefde en je kleine zo makkelijk mogelijk maakt.

Lees snel onze 7 beste zwangerschapsboeken voor mannen!

1. Babymanagement voor mannen 

In dit geweldige boek van schrijver H.J. Hanssen wordt er in een no-nonsense taal aan de (jonge) aanstaande vader uitgelegd hoe vaderschap precies werkt, wat je ervan kunt verwachten en hoe je jezelf erop voorbereid. De ouderschapsexpert Henk Hanssen gaat alle grote vragen van het aanstaande vaderschap langs en geeft hier op een nuchtere en actuele manier antwoord op dat is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen informatie zonder dat het saai wordt!

Dit boek wordt niet voor niets de "Bijbel voor vaders" genoemd. De vragen die je zoal tegenkomt in het boek zijn bijvoorbeeld; "Hoe houd ik de relatie met mijn partner verrassend", of "Hoe combineer ik mijn werk en mijn privéleven". Een echte aanrader om te lezen voor elke aanstaande vader.

 2. Aanpakken voor aanstaande vaders

Misschien heb je wel eens bij jezelf nagedacht; "wat moet ik doen als de bevalling straks staat te beginnen?" of "wat is mijn taak precies tijdens de bevalling?". Logisch! Veel mannen hebben deze gedachten. In Nederland wordt vaak verwacht dat je als vader aanwezig bent bij de bevalling van je kleine. Maar welke rol heb jij hier precies bij? David Borman, de schrijver van het boek "Aanpakken voor aanstaande vaders" heeft jarenlang als verloskundige gewerkt en heeft besloten een praktisch handboek voor aanstaande vaders te schrijven.

Met de hulp van handvatten en praktische tips in dit zwangerschapsboek voor vaders, weet je precies wat er van je wordt verwacht. Zo kun je optimaal genieten van de geboorten van je kindje en kun je de moeder optimaal ondersteunen.

3. Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt

Het boek "Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt" is een perfect boek voor aanstaande vaders die een hekel hebben aan lezen. Het boek is heel informatief, maar op zo'n humoristische en begrijpelijke manier geschreven dat je er zo doorheen leest. De schrijver Kluun "Raymond van de Klundert" geeft antwoord op veelgestelde vragen zoals; "Hoe zit het met de seks", "Wat is het nut van ontsluiting" en "Hoe bluf ik mijzelf door de zwangerschap heen". Kluun is zelf vader van drie dochters, hij weet dus waar hij het over heeft.

Weet jij al wat tepelhoedjes, bandenpijn of nesteldrang is? Zo niet, lees dan snel "Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!"

 4. Zwangerschapsboek voor mannen

De titel is recht voor zijn raap, dit is een zwangerschapsboek voor mannen. Maar laat de simpele titel je niet misleiden. De informatie die je in dit boek kunt lezen kun je nog wel eens hard nodig hebben! Het is als mijn niet alleen heel fijn om op de hoogte te zijn wat je zwangere vrouw of vriendin doormaakt, maar het is ook belangrijk om te weten wat je moet doen als de baby plots begint aan te dringen en er geen "hulp" in de buurt is.

Zo wordt de aanstaande papa in dit boek van week tot week bijgepraat over de ontwikkeling van jullie baby en de veranderingen bij de moeder. Ook krijg je een stoomcursus verloskunde voor noodgevallen. Wat heb je nog meer nodig?!

5. Zo doe je dat - Papa

Je wordt binnenkort papa, waarom zou je dan niet meteen gaan voor de titel "SUPER-Papa". Dan zul je je misschien afvragen; wat doe je anders als superpapa en hoe kan ik dit worden?! Geen zorgen, in het boek "Zo doe je dat - Papa" wordt dit tot in de details uitgelegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleertjes uitzoeken, de voorbereiding naar het bevallen toe, babyvoeding klaarmaken, vliegtuigje spelen en ga zo maar door.

In dit geweldige boek staan 156 essentiële tips die elke aanstaande papa moet weten. Wil je jezelf écht klaarstomen? Dan heb je het boek "Zo doe je dat - Papa" ZEKER nodig! 

6. F*ck it list Book voor papa's

Je zult vast wel eens gehoord hebben van een bucketlist, dit boek is een bucketlist in boekvorm voor aanstaande papa's. Heel simpel gezegd wilt de schrijver dat je vooral GENIET van de zwangerschap! Laat alle stress van je afglijden, F*ck it! 

Met dit leuke boek is het elke dag papadag. Het boek staat vol met tips en tricks wat je echt gedaan moet hebben voor de kleine er is als aanstaande papa. Ook staan er tips in wat je kunt doen na de bevalling om een super goede papa te zijn. Hoe dan ook is dit een super leerzaam, informatief, maar ook heel leerzaam boek. Daarnaast is het ook heel geschikt voor mannen die niet van lezen houden, het boek is op zo'n manier geschreven dat je geen lappen tekst hoeft te lezen.

7. Commando papa-het kookboek

Gezond eten is belangrijk, zeker voor kleine kinderen. Dit boek is niet zo zeer geschikt voor aanstaande papa's of kersverse papa's aangezien de baby nog borst of flesvoeding krijgt, maar het boek is te leuk om niet te benoemen. Misschien heb je er wat aan voor in de toekomst?!

De schrijver "Neil Sinclair" is oud-commando en deze commando heeft zijn baret afgezet en besloten de koksmuts op te zetten. In het kookboek helpt hij vaders om op een snelle, simpele manier te kunnen koken voor zijn kleine hongerige soldaten. Het boek puilt uit van gezonde, simpele recepten. Maak je niet druk, je hoeft geen sterrenchef te zijn om iets uit dit boek te kunnen koken. Aan alles is gedacht, recepten, boodschappenlijstjes en instructies.

Voor de avonturier wordt er zelfs uitgelegd hoe je deze recepten in de buitenlucht kan koken. Bijvoorbeeld op een kampvuur.

Conclusie

Al deze mooie boeken hebben zo hun eigen manier van informatie en de manier waarop dit wordt verteld. Alle informatie komt op hetzelfde neer, uiteindelijk is het het belangrijkst dat jij als aanstaande papa of kersverse papa weet wat er aan de hand is, wat er gaat gebeuren en hoe je hier bij kunt handelen en het onderste uit de kan kunt halen voor je vrouw/vriendin en je aankomende kindje. Met deze boeken kun je jezelf optimaal voorbereiden. Uiteindelijk zul je meer kunnen genieten van alle momenten wanneer je goed bent voorbereid. 

Het zou zonden zijn als je achteraf terugkijkt naar de situatie en er van baalt dat je niet zoveel hebt kunnen doen of simpelweg niet wist wat je moest doen. 

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit onze geselecteerde zwangerschapsboeken voor mannen en dat je snel alles weet wat je moet weten over de zwangerschap!

Heb jij nog leuke zwangerschapsboeken die je wilt delen met ons en andere lezers van dit artikel? Laat hem dan even achter onderin de reacties!

Laat een reactie achter

* Verplicht

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.