Chicco Urban Plus Review - De Chicco Urban Plus voor jou uitgetest

Chicco Urban Plus Review - De Chicco Urban Plus voor jou uitgetest

Chicco Urban Plus Review - De Chicco Urban Plus voor jou uitgetest

De Chicco Urban Plus is een van onze favoriete kinderwagens, daarom deze Chicco Urban Plus review. De Chicco Urban Plus is één van de nieuwere modellen van het merk Chicco. De veelzijdige en knusse kinderwagen kan binnen een handomdraai worden veranderd in een buggy. Ook beschikt de kinderwagen over een handig kliksysteem waarmee je de stoel snel kunt omdraaien. Het frame is zo ontworpen om binnen enkele seconden het frame compact op te kunnen vouwen. Het is heel duidelijk wat het hele idee van Chicco achter de Urban Plus is geweest, namelijk; het ontwerpen van een perfecte en luxe kinderwagen die geschikt is voor drukke moeders die niet stil zitten en veel onderweg zijn.

chicco urban plus review

De geschiedenis van Chicco kinderwagens

Het merk Chicco is ontstaan in het Italiaanse Como in 1958 door Pietro Catelli. Pietro kwam op het idee om kinderwagens te gaan ontwikkelen door de geboorte van zijn eerste zoon. Het merk Chicco is onderdeel van het farmaceutische bedrijf Artsana. Over de jaren is Chicco uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven in artikelen voor baby en peuter. Alle producten zijn zo ontworpen om voor zowel ouder als kind prettig te zijn. Het motto van Chicco is dan ook; "Het mooiste cadeau in de wereld is een lach van een kind."

Wat zit er in de doos van de Chicco Urban Plus?

Oke, laten we beginnen met de review van de Chicco Urban Plus! Allereerst, niet geheel onbelangrijk: wat zit er allemaal bij de Chicco Urban Plus wanneer je deze aanschaft? Hoewel je bij veel kinderwagens niet altijd alle beschikbare accessoires krijgt, is dit bij de Chicco Urban Plus wel het geval. Zo krijg je bij de kinderwagen de volgende artikelen;

  • Regenhoes
  • Zachte gewatteerde stoelverkleiner
  • Opbergmand
  • 3-punts gordel pads
  • Reiswieg
  • Wandelwagenschort
  • Autostoel

Dit allemaal om de reis voor zowel ouder als kind een stuk comfortabeler te maken.

Hoe gemakkelijk is de kinderwagen in elkaar te zetten?

Wij hebben de Chicco Urban Plus een paar weken met ons meegenomen en hebben deze wandelwagen getest op een aantal punten. We zullen allereerst beginnen met punt 1. Namelijk het eerst wat je doet als je de kinderwagen thuis hebt gekregen; het in elkaar zetten.

Ik was verrast hoe simpel het was om de kinderwagen in elkaar te zetten. Het was recht voor zijn raap, er kan vrij weinig fout gaan. Bij de kinderwagen zit ook een instructieboekje dat voorzien is van afbeeldingen, al vond ik de plaatjes af en toe erg verwarrend. Om deze reden hebben wij het maar gedaan zonder de instructieplaatjes, ook toen is het gewoon goed gekomen. 

Wat is er op het eerste gezicht bijzonder aan de Urban Plus?

Wanneer ik kijk naar de Chicco Urban Plus, denk ik meteen "Wauw" wat is het eigenlijk een stijlvolle kinderwagen. Het is een heel simpel design en heel recht voor zijn raap. Toch heeft deze kinderwagen iets heel bijzonders. Het kleurgebruik zorgt er echt voor dat het naast zijn vele functionaliteiten ook echt een lust voor het oog is. Over de functionaliteiten later meer natuurlijk! 


Hoe werkt het zitje op de kinderwagen?

De Chicco Urban Plus kan simpel en snel worden omgebouwd van een buggy naar een reiswieg en van reiswieg naar kinderwagen door het frame wat aan te passen. Je kunt het frame ombouwen door het uitklappen van een compacte, ingebouwde voering. Hij is ook omkeerbaar voor de voor- en achterzijde van de wandelwagen. Het zogenoemde "ouder uitzicht" of "wereld uitzicht".

Wat ikzelf ook heel fijn vindt aan de Chicco Urban Plus, is dat de kinderwagen is ontworpen om mee te kunnen groeien met het kind en dit zonder dat je nieuwe artikelen moet aanschaffen en weer extra ruimte in je huis innemen zoals de reiswieg van vele kinderwagen systemen die op zolder staan stof te happen.

Wanneer je kindje is geboren kun je deze gemakkelijk meenemen in de kinderwagen stand. Wordt het kindje wat ouder, kun je de Urban Plus ombouwen tot reiswieg. Daarna is het ook nog mogelijk om de wandelwagen bij peuter leeftijd om te bouwen tot buggy. Ideaal dus!

Heeft de Chicco wandelwagen genoeg opbergruimte?

Hier kan ik kort over zijn; De Urban Plus heeft echt voldoende opbergruimte. De opbergruimte is ruim en gemakkelijk te bereiken. Na het doen van boodschappen scheen de zon buiten best fel. Ik heb toen de kap verder naar voren geschoven zodat onze kleine niet te veel last van het zonlicht had. Toen kwam ik erachter dat voorkant van de kap vrij dun is. Hierdoor ziet de kinderwagen er wat minder strak uit. Hoe dan ook was het nog steeds functioneel en stoorde het verder niet.

Biedt het voldoende bescherming tegen zon, regen en wind

Dan kom ik meteen uit bij de volgende vraag; biedt de Chicco wel voldoende bescherming tegen de natuur? Tijdens de eerste echte regenbui zijn we met de Chicco naar buiten gegaan om dit te testen. Ik moet eerlijk zeggen dat we de regenhoes wel flink op de proef hebben gesteld die dag. Wanneer je nog een kleine baby hebt, werkt de regenhoes zoals hij zou moeten werken. Wanneer je kinderen wat ouder worden en ze niet meer in de kinderwagen, maar in de buggy zitten, is de regenhoes niet meer zo functioneel en zal er naar mijn mening helaas een alternatief moeten worden gekocht voor de regenhoes. Wanneer je de "buggy-stand" gebruikt, is het moeilijker om de regenhoes goed aan het chassis vast te maken. Erg jammer!

Hoe makkelijk is de Chicco Urban Plus in het openbaar vervoer?

Om heel eerlijk te zijn was ik nog nooit met de bus gegaan terwijl ik een kinderwagen bij me had. Ik heb die dag voor het eerst een kinderwagen in een drukke bus moeten opvouwen. Best wel een spannend momentje voor mij dus! Met de Chicco Urban kostte het geen moeite noch tijd en was het zo geregeld. Ook was de Urban Plus zo weer in elkaar gezet. Dit is voor mij een heel groot pluspunt aan de Urban Plus. Hij is bijzonder snel en makkelijk in- en uit te klappen.

Hoe zijn de remmen?

De remmen waren gemakkelijk te gebruiken, zelfs de meest gemakkelijke remmen die ik heb ervaren bij een kinderwagen. Het nadeel aan de remmen van de Urban Plus was alleen dat je er tijdens het lopen nog wel eens tegenaan trapt. Dit was gelukkig wel op te lossen door de stand van de duwstang wat aan te passen. 

Is de Chicco Urban Plus gemakkelijk te duwen?

De Urban Plus was zeker gemakkelijk en soepel te duwen en te manoeuvreren. Ook op oneffen terrein zoals het bos vond ik de kinderwagen erg gemakkelijk te hanteren. Zo heb ik op smalle paadjes en stukjes gelopen waar veel takken lagen. Natuurlijk is het niet de meest ideale plek om rond te lopen met een kinderwagen. Toch vond ik dat de Urban Plus zich goed liet handelen op deze off road gebieden. Ook is het heel simpel om de handvaten wat hoger of lager in te stellen. Ideaal voor de wat langere ouders. Op deze manier is het fijner om met de kinderwagen te lopen zonder nek- of rugklachten te ontwikkelen. Hier is door Chicco goed over na gedacht.

De specificaties van de Chicco Urban Plus

Om deze Chicco Urban Plus review af te sluiten nog even de specificaties:

 Afmetingen:

63 x 86 x 106 cm
Vouwmaat: 35 x 63 x 86,5 cm
Afmeting Reiswieg: 65 x 89 x 45 cm
Nettogewicht: 7,6 kg
Opvouwtijd: 10 seconden
Type Frame: Aluminium, lichtgewicht en stevig frame

Type Gordel:

3-punts veiligheidsgordel
Geschikte Leeftijd: 0-3 jaar
Overige Extra's:
360º zwenkbare en vergrendelbare voorwielen, Vering en demping in voor- en achterwielen
Certificering: CE
Bijgeleverde Accessoires:
Reiswieg, Opbergmand, Regenhoes, Hoes, Capuchon, Beenbeschermer, Reductiekussen, Autostoelbasis, Adapter, Comfortkit


De Conclusie

De Chicco Urban Plus is een geweldige kinderwagen voor ouders die op zoek zijn naar een luxe kinderwagen die van alle gemakken voorzien is, weinig opbergruimte vergt, snel in- en uit te vouwen is en een lange levensduur heeft. De prijs/kwaliteitverhouding is naar mijn mening heel goed in balans voor alles wat je ervoor krijgt. De Chicco Urban Plus brengt je kind van baby naar vier jaar oud zonder dat je er extra accessoires bij hoeft te kopen. De kinderwagen is met 7,6 kg wel wat zwaarder dan ik had verwacht. Verder is dat voor mij persoonlijk geen belemmering geweest.

Laat een reactie achter

* Verplicht

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.